We steken met elkaar steeds meer tijd in social media, maar toch doen kerken er nog weinig tot niets mee. Het Handboek Kerk en Social Media maakt kerken wakker en biedt visie en praktische ondersteuning.

In 2012 is de Twitterkerkdienst doorgebroken, LinkedIn-groepen worden ingezet voor de kennisbevordering onder kerkelijke professionals,Facebook is er voor de opbouw van de lokale kerkgemeenschap en YouTube voor catechese.Toch zijn sociale media voor veel christelijke kerken nog een brug te ver.

Eric van den Berg (auteur van het Handboek Kerk en Internet) en Frank G. Bosman (cultuurtheoloog en bekend blogger) riepen daarom christelijke auteurs op om een antwoord te geven op de vraag hoe christelijke kerken zich effectief kunnen verbinden met social media. Het resultaat mag er zijn: dit boek bevat prikkelende analyses, heldere theologische doordenkingen en handreikingen voor effectief en pragmatisch social media-beleid.